Направи нещо ДНЕС, за което БЪДЕЩЕТО ТИ ще е благодарно!

Върху тази максима е създадена строително-инвестицонна компания „Геострукт“ ЕООД. Основната цел на фирмата е не просто изграждането на сгради на атрактивна локация, а въвеждането на изцяло нова тенденция в строителството. Компанията е част от КСБ и разполага със собствен екип от строителни работници и монтажнисти, като по този начин следи стриктно процеса на работа и гарантира за качеството на изпълнението.
След проучване „Геострукт“ избира екип от лидери във всяка една област. Сградите са проектирани от арх. Борислав Богданов, собственик на архитектно бюро „Амфион“, което многократно печели отличия в конкурса „Сграда на годината“, и арх. Георгий Станишев, основател на „Projets GS”, отличаван с много награди за проектите си у нас и чужбина. Лично за компанията освен множество строителни инженери, работи щатен архитект, който следи за прецизното изпълнението на всеки детайл. Част от екипа на компанията е и инж. Хрисимир Христов, участвал в проектирането на пет мола и множество емблематични сгради в страната. Концепцията за ОВиК инсталациите с хибридни системи на сгради с такива размери е предоставена от инж. Любомир Хаджийски, управител на „Амакс газ“. За изграждането на ел.инсталациите фирма „Геострукт“ се е доверила на „Електро Проект България“ – компания с богат и дългогодишен опит .

ТЕКУЩИТЕ ПРОЕКТИ НА КОМПАНИЯТА СА:

Многофункционална сграда „Алгара Луксор“ – разположена на ъгъла на един от комуникативните булеварди в столицата, а именно бул. „Симеоновско шосе“  и тихата улица „21-ви век“, сградата заема място с изключително комплексна стойност в градския пейзаж. От една страна, булеварда обезпечава бързата връзка с всяка точка на града, а от друга – близостта до дипломатическа зона и планината, дават  необходимото спокойствие на живущите и ясни гледки към София и Витоша.
Сградата е разделена на две секции за максимален комфорт. Разполага с 46 апартамента, 2 етажа офиси тип „open space“, четири магазина, два от които с лице към бул. „Симеоновско шосе“ и 13 отделни паркоместа предвидени за търговските обекти. Жилищата са обезпечени с 65 паркоместа. „Алгара Луксор“ се вписва перфектно в заобикалящата я среда, проектирана в топли нюанси с италиански камък в два цвята и обли форми. Същевременно архитектурно бюро „Амфион“ с истински професионализъм проектира не просто многофункционална жилищна сграда, а иновативен проект, който се отличава с модерна и атрактивна визия.

Името на „Алгара“ произлиза от българската история през  IX век , като носи смисъла на искана и желана, а всяка от буквите в името олицетворява идеята за духовен и физически комфорт!

Районът е предпочитан за живот поради високата сигурност, бързия и удобен достъп до бул.“Околовръстен път“, множество супермаркети, учебни заведения и търговски центрове. Няма риск от застрояване на по-висока сграда, която да закрие великолепната гледка към планина Витоша и града.

Многофункционална сграда „ЕСПОР“ с жилища, офиси и магазини,  спираща дъха със съчетанието на хибридни пространства, с хибридна архитектура!

Ситуиран в една от най-съвременните зони –  бул.“България“ , в този район е събрана престижната офис зона на столицата. „ЕСПОР“ е позициониран на последното атрактивно място на този булевард, откъдето се откриват спиращи дъха гледки към красивата планина Витоша и целия град. Въпреки не толкова внушителните си размери, „Еспор“ впечатлява със своята визия и архитектура, дело на арх. Георгий Станишев.
Сградата разполага с 26 различни по вид и квадратура апартаменти, 13 етажа самостоятелни офиси и впечатляваща конферентна зала, 4 магазина и 3 подземни нива с паркоместа.

Екипът на „ГЕОструкт“ избира за името на първата си бизнес сграда да заложи частица от своето, като вярва, че сградата ще бъде обитавана от хора, които ценят професионализма и го разпознават от пръв поглед – „Еспор“ от „Геострукт“

Квартал Манастирски ливади осигурява максимален комфорт на своите жители и отлична инфраструктура. На пешеходни разстояния са разположени множество заведения, търговски обекти и хранителни магазини от популярни вериги в града, учебни заведения и бърз достъп до градския транспорт на столицата.

Част от предимствата на двете сгради са нисък процент общи части, висока енергийна ефективност, комуникативна локация, място за отдих с бутиково озеленяване, завършени жилища, офиси и търговски площи с гаранция за качество, станции за зареждане на електрически автомобили, контрол на достъп и видеонаблюдение

„Геострукт“ има за цел да постигне като краен резултат един високо енергоефективен обект, с повишаване на топлинния комфорт и качеството на живот, с използване на най-добрите хидроизолационни и топлоизолационни материали и недопускане на топлинни мостове за сградата, отчитайки специфичните местни условия, микроклимат и рентабилност. За постигане на тази цел, е предвидена оптимална топлоизолация от най-висок клас и единствена към момента в Република България.

Притежаването на дом или офис във високо енергоефективна и почти „пасивна“ сграда носи големи дивиденти, започващи от по-ниските оперативни разходи, подобряване на рентабилността, по-дълъг живот, значително подобрена производителност и уют на живущите, както и стабилен паричен поток. Високата шумоизолация позволява на обитателите да живеят или работят на едни от най-комуникативните булеварди, но в максимален уют и комфорт.

ФАСАДА И ДОГРАМА:

Погледнати отвън сградите са с атрактивна визия, но зад тази добре проектирана и изпълнена вентилируема окачена фасада се крият компоненти, които ще допринесат за Вашия спокоен живот в здравословна среда. Следвайки високите фирмени стандарти за сигурност, „Геострукт“ създава собствен стенд за изпитване на закрепванията на камъка към носещите конструкции. При четири различни марки лепило, най-добри параметри показва това на фирма Innotec и аналогично за избиране на най-подходящите анкери, за този тип тухла и бетон, компанията изисква пробни силови изпитвания на място от фирмата производител Hilti. За резултатите „Геострукт” получава сертификати, които доказват реално високите коефициенти на сигурност на избраните анкеражи.

Проектът на тези сложни фасади е изготвен върху високоточен 3D екзекутивен модел на сградите, съставен по специална технология, осигуряваща точност от 2-3mm. Геометрично монтажът на фасадите е извършен с тотална станция и 6 броя последен модел ротационни лазерни нивелири Hilti с автоматично следене на зададените равнини.
Освен външния италиански фасаден камък с дебелина от 0,6мм, „Геострукт“ поставя каменна вата от фирма Rockwool, която се характеризира с много добър коефициент на топлоизолация и висока степен на пожароустойчивост. Стените са изградени с най-висок клас керамични блокове от фирма Wienerberger, които осигуряват топлоизолация и климатизация от естествени материали, звукоизолация и пожарозащита. Поставя и най-новата изолация от минерална вата от фирма Isover, която е произведена от 100% натурални суровини, за да осигури най-високо качество на въздуха с топлопроводимост от λ =0,039.

Разбира се и при избора на дограма „Геострукт“ не прави компромис – 6 камерни профили от елоксиран алуминий с прекъснат термо мост, производство на фирма „Алумил“ и трислоен стъклопакет с дебелина 50 mm. Тя спомага за балансираната икономия на енергия благодарение на високия си клас енергийна ефективност, удостоверена със сертификати на IFT Rosenheim Institute и Passive House Institute за енергоефективна сграда от клас „low energy”.

ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ:

Решението за осигуряване на най-високо и съвременно ниво на енергийна ефективност в сградите на „Геострукт“ е реализирано в допълнение към вентилируемата окачена фасада с хибридни системи за отопление и охлаждане от фирма IMMERGAS. Този тип системи са идеални решения за нови жилища и покриват всички европейски изисквания за използване на възобновяеми енергийни източници и отвеждане на изгорелите газове, за разлика от общо практикуваните решения.

Хибридните системи се характеризират с най-съвременната технология, която съчетава високоефективен газов котел с термопомпен агрегат за възобновяема енергия. Всеки киловат електроенергия, използван от хибридна система, генерира три до четири пъти повече от възобновяемата топлина от външния въздух, което осигурява изключителна енергийна ефективност.

В отоплителен режим и производство на топла санитарна вода, те могат да бъдат с до 35% по-ефективни от обикновения газов котел, като спестяват пари от сметките за енергия и намаляват до минимум общите вредни емисии в атмосферата.

За правилното функциониране на цялата инсталация, фирма Immergas предлага „интелигентен“ системен контролер за управление, способен да определи най-ефективния източник на енергия към дадения момент и съответно автоматично да избере уреда, който да се активира .

Хибридната система се състои от комбиниран газов котел с интегриран топлообменник фреон/вода –  монтиран в жилищно помещение, а термопомпеният агрегат на системата е разположен отвън – на фасадата или покрива на сградата. За разлика от общо практикуваните решения за отвеждане на изгорелите газове от газовите котли, в нашите обекти са спазени и европейските изисквания в тази насока. 

Предоставената смарт система за контрол в помещенията дава възможност на потребителите чрез мобилно приложение от разстояние да изберат желаната стойност температура и/или режим.

В сграда “Алгара Луксор” и сграда “Еспор”, хибридните решения от Immergas са представени чрез:

Хибридна система Magis Combo  – за жилищната част
Хибридна система, комбинация от термопомпа Audax Top ErP с кондензен газов котел Victrix Pro ErP или Victrix kW TT – за офисната част
Инсталацията и в двете сгради е завършена с лъчисто водно подово отопление, което осигурява допълнителна звукоизолация между апартаментите, чрез типа „плаващ под“ и високостенни конвекторни тела за охлаждане Hydro от Immergas.

Интелигентно управление

За правилното функциониране на цялата инсталация, Immergas предлага „интелигентен“ системен контролер за управление, който може да се определи най-ефективния източник на енергия към дадения момент и съответно автоматично да избере уреда, който да се активира.

Освен това интелигентното управление на системата позволява:

поддържане на висока производителност на системата при всички обстоятелства;
намаляване до минимум емисиите на замърсители в атмосферата;
управление на цялата инсталация с едно устройство;
управление на до 4 броя Audax Top ErP в каскадно свързване.
ОБЩИ ЧАСТИ И АСАНСЬОРИ

Общите части са  проектирани с модерна визия и изпълнени с висок клас естествени материали. Стените на партера, стълбищата и етажните фоайета са изградени с натурален камък и ламперии.

Настилките са внос от Бразилия, Аржентина, Италия и като всеки етаж е с различна тематика, както и окачен таван по дизайнерски  проект и осветление. За комфортно предвиждане на обитателите във всяка сграда са предвидени  асансьори на фирма OTIS от най-висок клас без машинно отделение със скорост 1.0m/s.

СТИЛ ВЪВ ВСЕКИ ДЕТАЙЛ:

„Геострукт“ предлага всички жилища и търговски обекти с положени подови настилки от естествени материали по избор на клиента и изградена хибридна система за отопление и охлаждане.

Санитарните помещения са напълно завършени с полиран мрамор, който ще Ви накара да се насладите на истински комфорт и лукс. Поставени са вградени структури от фирма Grohe, като в апартаментите е поставена първата СПА тоалетна чиния – Sensia Arena, отличена с 14 интернационални награди за дизайн и комфорт.

Стените във всички помещения са с нанесена фина шпакловка, като от клиентите е необходимо единствено полагането на боя. Освен екстериорни врати в жилищата и търговските обекти ще бъдат са поставени и интериорни врати по избор.

Офисите са с положен двоен под за максимално удобство, индустриален таван , изградена климатизация и вентилация от Immergas, поставени интериорни и екстериорни врати, завършени санитарни помещения.

„Геострукт“ смело стъпва на българския имотен пазар, като не пропуска да подсигури всеки детайл по своите сгради, със доказани и предварително тествани материали.


Изтеглете безплатно брой №5 на списание "Forbes Bulgaria" тук


08-06-2020


X
Геострукт ЕООД - Инвестиционна компания