Отопление и охлаждане

Решението за осигуряване на най-високо и съвременно ниво на климатизация в нашите

сгради е реализирано с хибридни системи за отопление и охлаждане от “IMMERGAS“. Хибридните системи са идеалното решение за нови жилища с интегрирани системи за отопление, охлаждане и битова гореща вода, в съответствие със стандартите на европейските регламенти относно използването на възобновяеми енергийни източници.

 

Хибридните системи се характеризират с най-съвременната технология, която съчетава високоефективен газов котел с термопомпен агрегат за възобновяема енергия. Всеки киловат електроенергия, използвана от хибридна система, генерира 3 до 4 пъти повече от възобновяемата топлина от външния въздух, което осигурява изключителна енергийна ефективност  - в отоплителен режим и производство на топла санитарна вода те могат да бъдат с до 35% по-ефективни от обикновеният газов котел, като спестяват пари от сметките за енергия и намаляват до минимум общите вредни емисии в атмосферата. Осигуреният автоматичен избор (гарантиран от софтуера на устройсвото) на по-благоприятния източник на топлина през отоплителния период, при тези системи е далеч по-икономичен дори и от комбинацията между газов котел и единични климатични тела за всяко помещение на  жилището.
 

Хибридната система се състои от комбиниран газов котел с интегриран топлообменник фреон/вода -  монтиран в жилищно помещение, а термопомпеният агрегат на системата е разположен отвън – на фасадата или покрива на сградата. За разлика от общо практикуваните решения за отвеждане на изгорелите газове от газовите котли, в нашите обекти са спазени и европейските изисквания в тази насока. Монтираните колективни коаксиални димоотводни системи гарантират отвеждането на продуктите на горене над покрива на сградата и едновременно засмукването на гарантирано по-чист въздух за уредите, удължаващ експлоатационния живот и по-лесното им сервизно обслужване.


Предоставената смарт система за контрол в помещенията дава възможност на потребителите чрез мобилно приложение от разстояние да изберат желаната стойност температура и/или режим.

 

В сграда “Алгара Луксор” и сграда “Еспор Център”, хибридните решения от Immergas са представени чрез:

 

·       Хибридна система Magis Combo  - за жилищната част

·       Хибридна система, комбинация от термопомпа Audax Top ErP с кондензен газов котел Victrix Pro ErP или Victrix kW TT - за офисната част


 

Инсталацията и в двете сгради е завършена с лъчисто водно подово отопление и високостенни конвекторни тела за охлаждане Hydro от Immergas.


Ексклузивно за всички хибридни системи, от страна на производителя е осигурен гаранционен срок от 60 месеца на всички компоненти на уредите и останалите устройства за климатизация.

ЗА MAGIS COMBO:


Magis Combo е хибридна система, която топли, охлажда и подгрява БГВ с интегрирания кондензен блок, проектиран да покрие и най-високите натоварвания. Външният термопомпен модул е в три монофазни версии: 5, 8 и 10 kW. Вътрешният блок е оборудван с кондензен топлогенератор (27 kW за подгрев на БГВ и 24 kW за отопление) и вграден хидромодул, който управлява обмена на енергия между хладилната система и водния кръг.

Magis Combo е компактен и в сравнение с кондензните котли, позовлява сериозни спестявания на енергия, благодарение на своята висока енергийна ефективност. Особено подходящ за нови и обновени жилища, изградени съгласно високите критерии за изолация, Magis Combo е отлично решение при подмяна на стари газови котли на средно- и високотемпературни системи, като температурата му за отопление може да достигне до 80°C.


Какво е уникалното на Magis Combo?

За разлика от другги хибридни системи които работят паралелно, Magis Combo работи последователно. Ако в режим на отопление термопомпата в хибридната система работи, а температурата на топлоносителя не достига желаната стойност за зададеното време от термостата, то тя се изключва и се включва газовият модул, за да постигне тази температура, осигурявайки максимална ефективност в отоплителен режим.

 

Основни характеристики на вътрешния блок

·       Топлообменник R410A /вода с 48 пластини

·       Газов кондензационен модул от неръждаема стомана

·       Разширителен съд 10 литра

·       Флусостат, който активира термопомпата, само ако скоростта на водния поток, е достатъчна

·       Хидравлична група – циркулационна помпа с ниска консумация с напор 7 mН2О за кръга на термопомпата (във версията PLUS може да управлява и режима за подгрев на БГВ)

·       Хидравлична група –  циркулационна помпа с ниска консумация с напор 7 mН2О за кръга на вградения кондензен модул

·       Контролер с подготовка за  управление на 2 зони (без Системен контролер), 1 директна и 1 смесена (отопление и охлаждане)

·       Системен контролер (опция) за управление на система с повече от 2 зони

·       Стандартни спирателни кран-филтър ¾“ на водния кръг

 

Основни характеристики на външно тяло

·       Инверторен винтов компресор за всички модели

·       Зареден с хладилен агент R410A

·       Спирателни кранове за R410A

·       Оребрен въздушен топлообменник (с единичен вентилатор)

·       Електронен дроселиращ вентил

·       4-пътен вентил за смяна на режима

·       Обратима функция за отопление и охлаждане

·       Възможност за монтаж на открито, без защита

 

 

ЗА AUDAX TOP ErP:

 

Термопомпите въздух-вода от Immergas използват въздуха като възобновяем енергиен източник. Интелигентните функции на инвертора и разпределението на въздуха осигуряват

 

 

 

 

 

 

постоянен комфорт у дома, без забележими температурни промени, независимо дали навън е много горещо или студено.

 

Audax Top ErP е еднокорпусна термопомпа въздух-вода, подходяща за всякакви системни решения и може да бъде комбинирана с газов котел или със самостоятелен обемен бойлер за производство на битова гореща вода. Благодарение на инверторната технология се съчетават ниска консумация на електричество и висока производителност на топлина и студ, особено в преходните сезони, когато отоплителният товар на сградата е нисък и не е необходима работа с номиналната мощност на термопомпата. Чрез специални технически решения са намалени и нивата на шум.

Гамата включва:

– 4 монофазни версии за домашни приложения 6, 8, 12 и 16;

– 3 трифазни версии, подходящи за обществени и офис сгради 16, 18 и 21.


Оптимална работа при системи с вентилаторни конвектори и лъчисто подово отопление/охлаждане с максимална температура на подаващата линия до 60℃.  

Audax Top ErP може да работи в ниско или среднотемпературни системи. За охлаждане, термопомпите са идеални в комбинация с вентилаторни конвектори и изсушител за въздух.

Основни характеристики

·       Реверсивен режим отопление/охлаждане

·       Комбиниране с обемен бойлер

·       Комбиниране с газов котел

·       Вентилтор с променливи обороти

·       Инверторен ротационен компресор

·       Електронен ТРВ

·       4-пътен вентил за промяна на режима

·       Топлообменник вода/фреон, разширителен съд, флусостат и предпазен клапан 3 bar

·       Електронна помпа с ниска консумация

·       3-пътен вентил за свързване с обемен бойлер за БГВ

·       Спирателни кранове ¾ с филтър за отоплителния кръг

·       Окомплектовка с дистанционн контрол (VI), Y – филтър 1”, фитинги за дрениране на конденз и антивибрационни опори

·        Хладилен агент R410A

 
Интелигентно управление

За правилното функциониране на цялата инсталация, Immergas предлага „интелигентен“ системен контролер за управление, който може да се определи най-ефективния източник на енергия към дадения момент и съответно автоматично да избере уреда, който да се активира.

Освен това интелигентното управление на системата позволява:

– поддържане на висока производителност на системата при всички обстоятелства;

– намаляване до минимум емисиите на замърсители в атмосферата;

– управление на цялата инсталация с едно устройство;

– управление на до 4 броя Audax Top ErP в каскадно свързване.

 

ЗА VICTRIX PRO ErP:
Тази серия кондензни газови котли за отопление от Immergas се отличават с висока топлинна мощност, ефективност и широк модулационен обхват от 10 до 100%. Модулацията и голямата топлинна мощност правят Victrix Pro ErP идеално решение за централни отоплителни системи в жилищни и обществени сгради. Благодарение на компактните си размери Victrix Pro ErP е подходящ и за самостоятелни жилища.


Всички модели от серията са с възможност за вътрешно или външно инсталиране в частично защитени помещения. Гамата Victrix Pro ErP предоставя възможност за инсталиране на до 5 котела в каскадна схема, което заедно с широкия модулационен обхват от 10 до 100% и възможността за включване на възобновяеми енергийни източници, като соларна инсталация или термопомпа е перфектното решение при необходимост от увеличаване на ефективността на съществуващи инсталации или при изграждането на нови такива. Наименованието на всеки модел от серията индикира максималната топлинна мощност на котела при температурен режим на топлоносителя 50/30°С.


Гамата включва 5 модела с различни мощности:

– Victrix Pro 35 2 ErP;

– Victrix Pro 55 2 ErP;

– Victrix Pro 80 2 ErP;

– Victrix Pro 100 2 ErP;

– Victrix Pro 120 2 ErP.

 
 

Основни характеристики стенен конвектор Hydro

·       Дистанционно управление с LCD дисплей;

·       3-пътен вентил, с микропревключвател за подаване на контакт за заявка към термогенератора – хибридна система, термопомпа или котел;

·       Високоефективен топлообменник, с оборудван с дренажна вана за кондензи обезвъздушител;

·       Температурни сонди за топлоносителя и въздуха;

·       Дефлектори с хоризонтално и вертикално насочване на въздуха;

·       3-степенно регулиране на охлаждането/отоплението чрез вентилатора;

·       ABS корпус с високи механични характеристики и устойчивост на стареене.

 

 


X
Геострукт ЕООД - Инвестиционна компания