Отопление и охлаждане

Решението за осигуряване на най-високо и съвременно ниво на климатизация в нашите сгради е реализирано с хибридни системи за отопление и охлаждане от “IMMERGAS“. Хибридните системи са идеалното решение за нови жилища с интегрирани системи за отопление, охлаждане и битова гореща вода, в съответствие със стандартите на европейските регламенти относно използването на възобновяеми енергийни източници.

Хибридните системи се характеризират с най-съвременната технология, която съчетава високоефективен газов котел с термопомпен агрегат за възобновяема енергия. Всеки киловат електроенергия, използвана от хибридна система, генерира 3 до 4 пъти повече от възобновяемата топлина от външния въздух, което осигурява изключителна енергийна ефективност - в отоплителен режим и производство на топла санитарна вода те могат да бъдат с до 35% по-ефективни от обикновеният газов котел, като спестяват пари от сметките за енергия и намаляват до минимум общите вредни емисии в атмосферата. Осигуреният автоматичен избор (гарантиран от софтуера на устройсвото) на по-благоприятния източник на топлина през отоплителния период, при тези системи е далеч по-икономичен дори и от комбинацията между газов котел и единични климатични тела за всяко помещение на жилището.

Хибридната система се състои от комбиниран газов котел с интегриран топлообменник фреон/вода - монтиран в жилищно помещение, а термопомпеният агрегат на системата е разположен отвън – на фасадата или покрива на сградата. За разлика от общо практикуваните решения за отвеждане на изгорелите газове от газовите котли, в нашите обекти са спазени и европейските изисквания в тази насока. Монтираните колективни коаксиални димоотводни системи гарантират отвеждането на продуктите на горене над покрива на сградата и едновременно засмукването на гарантирано по-чист въздух за уредите, удължаващ експлоатационния живот и по-лесното им сервизно обслужване.

Предоставената смарт система за контрол в помещенията дава възможност на потребителите чрез мобилно приложение от разстояние да изберат желаната стойност температура и/или режим.

В сграда “Алгара Луксор” и сграда “Еспор Център”, хибридните решения от Immergas са представени чрез:


· Хибридна система Magis Combo - за жилищната част

· Хибридна система, комбинация от термопомпа Audax Top ErP с кондензен газов котел Victrix Pro ErP или Victrix kW TT - за офисната част


Инсталацията и в двете сгради е завършена с лъчисто водно подово отопление и високостенни конвекторни тела за охлаждане Hydro от Immergas.

Ексклузивно за всички хибридни системи, от страна на производителя е осигурен гаранционен срок от 60 месеца на всички компоненти на уредите и останалите устройства за климатизация.

ЗА MAGIS COMBO:

Magis Combo е хибридна система, която топли, охлажда и подгрява БГВ с интегрирания кондензен блок, проектиран да покрие и най-високите натоварвания. Външният термопомпен модул е в три монофазни версии: 5, 8 и 10 kW. Вътрешният блок е оборудван с кондензен топлогенератор (27 kW за подгрев на БГВ и 24 kW за отопление) и вграден хидромодул, който управлява обмена на енергия между хладилната система и водния кръг.

Magis Combo е компактен и в сравнение с кондензните котли, позовлява сериозни спестявания на енергия, благодарение на своята висока енергийна ефективност. Особено подходящ за нови и обновени жилища, изградени съгласно високите критерии за изолация, Magis Combo е отлично решение при подмяна на стари газови котли на средно- и високотемпературни системи, като температурата му за отопление може да достигне до 80°C.

Какво е уникалното на Magis Combo?

За разлика от другги хибридни системи които работят паралелно, Magis Combo работи последователно. Ако в режим на отопление термопомпата в хибридната система работи, а температурата на топлоносителя не достига желаната стойност за зададеното време от термостата, то тя се изключва и се включва газовият модул, за да постигне тази температура, осигурявайки максимална ефективност в отоплителен режим.

Основни характеристики на вътрешния блок

· Топлообменник R410A /вода с 48 пластини

· Газов кондензационен модул от неръждаема стомана

· Разширителен съд 10 литра

· Флусостат, който активира термопомпата, само ако скоростта на водния поток, е достатъчна

· Хидравлична група – циркулационна помпа с ниска консумация с напор 7 mН2О за кръга на термопомпата (във версията PLUS може да управлява и режима за подгрев на БГВ)

· Хидравлична група – циркулационна помпа с ниска консумация с напор 7 mН2О за кръга на вградения кондензен модул

· Контролер с подготовка за управление на 2 зони (без Системен контролер), 1 директна и 1 смесена (отопление и охлаждане)

· Системен контролер (опция) за управление на система с повече от 2 зони

· Стандартни спирателни кран-филтър ¾“ на водния кръг


Основни характеристики на външно тяло

· Инверторен винтов компресор за всички модели

· Зареден с хладилен агент R410A

· Спирателни кранове за R410A

· Оребрен въздушен топлообменник (с единичен вентилатор)

· Електронен дроселиращ вентил

· 4-пътен вентил за смяна на режима

· Обратима функция за отопление и охлаждане

· Възможност за монтаж на открито, без защитаЗА AUDAX TOP ErP:Термопомпите въздух-вода от Immergas използват въздуха като възобновяем енергиен източник. Интелигентните функции на инвертора и разпределението на въздуха осигуряватЗапитване

icon

Искате индивидуална оферта или да се запознаете с тенденциите, предимствата и динамиката на пазара на недвижимо имущество, обърнете се към нас, за да получите експертна оценка и съвет от нашите специалисти.

icon
Изберете проект

Това поле е задължително!

Съобщение

Това поле е задължително!

общите условия
Вашето име
icon

Това поле е задължително!

Електронна поща
icon

Това поле е задължително!

Телефон
icon

Това поле е задължително!