Фасада и облицовка

ТУХЛЕНА ЗИДАРИЯ, ИЗОЛАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ И ВЕНТИЛИРУЕМА ОКАЧЕНА ФАСАДА:

За постигане на максимална шумоизолация, топлоизолация и пожарна безопасност във всички наши обекти са поставени материали от най-висок клас, които освен, че са сертифицирани, допълнително са тествани и на предварително създаден стенд от нас, за да бъдат съобразени всички климатични условия и външни фактори.  Стените са изградени с най-висок клас керамични блокове на марка „Wienerberger“ с размери 38см за външни стени, 25см и 12см за преградни стени, които ще  осигурявят естествена топлоизолация и климатизация, звукоизолация, пожарозащита, здравина, микроклимат, ниска равновесна влажност, екологичност и дълготрайност. Поставена е каменна вата с черен воал на фирма “ROCKWOOL” от 10 см, която минимизира енергията, консумирана от сградите за отопление и охлаждане, редуцирайки въглеродния отпечатък от сградите и съдействайки за понижаването на емисиите на въглероден диоксид и другите вредни емисии. Каменната вата с черен воал от фирма „Rockwool“ предлага несравнимо представяне по отношение на пожарна безопасност,  с което ние покриваме всички  изискванията на стандартите за пожарна безопасност.

Поставена е и най-надеждната звукоизолация от минерална вата – 5 см на всички външни и преградни стени, както и на тавани от фирма „Isover“, която е произведена от 100% натурални суровини, за да осигурим най-високо качество на въздуха. Тя е с най-добри топлоизолационни свойства, огнеустойчивост, перфектни звукоизолационни характеристики и е устойчива на насекоми. Използваме профили за гипскартон RIGIPPROFIL, които увеличават с 50% здравината на стените и шумоизолацията! RIGIPROFIL® представлява един нов стандарт, уникален за пазара от гледна точка на сигурност и здравина на конструкциите. Те намаляват деформацията на преградните стени при механични въздействия и намаляване до минимум на риска от появата на пукнатини, благодарение на по-голяма здравина на профилите RIGIPROFIL®. Като финал на този външен зид е поставен синтензиран фасаден камък от фирма “Laminam” с покритие от патентована технология “HYDROTEC”, което прави керамиката „биоактивна“, за да осигурим екологичност . Дебелина от 0,6 см, зона за вентилация 30mm. Окачената вентилируема фасада осигурява по -добра защита от високи и ниски температури, конденз, дъжд и шум, както и дълги интервали на обслужване и минимални съпътстващи разходи.
Следвайки високите фирмени стандарти за сигурност, проведохме множество тестове при избора не лепило и крепежни елементи за изграждане на фасадата. При 4 различни марки лепило, най- добри параметри показа лепило на фирма „Инотек“. Аналогично за избиране на най-подходящите типове анкери за този тип тухла и този тип бетон, изискахме пробни силови изпитвания на място от фирмата производител „Hilti“. За резултатите получихме сертификати, които доказаха реално високите коефициенти на сигурност на избраните анкеражи. Проектът на тези сложни фасадите беше съставен върху високоточен 3D екзекутивен модел на сградите, съставен по специална технология, осигуряваща точност от 2-3mm. Геометрично монтажът на фасадите се извърши с тотална станция и 6 броя последен модел ротационни лазерни нивелири „Hilti“ с автоматично следене на зададените равнини.
 

Нашата цел е да постигнем като краен резултат един високо енергоефективен обект, с повишаване на топлинния комфорт и качеството на живот, с използване на най- добрите хидроизолационни и топлоизолационни материали и недопускане на топлинни мостове за сградата, отчитайки специфичните местни условия, микроклимат и рентабилност. За постигане на тази цел, е предвидена оптимална топлоизолационна система от най-висок клас и единствена към момента в Република България. Ние знаем, че притежаването на високо енергоефективна сграда носи големи дивиденти, започващи от по-ниските оперативни разходи, подобряване на рентабилността, по - дълъг живот, значително подобрена производителност и уют на живущите, както и стабилен паричен поток. Ето защо ние полагаме и битумна мембрана от доказан в това производство лидер GENERAL MEMBRANE SpA .

Голяма част от покривните продукти на GENERAL MEMBRANE SpA, допринасят за присъждане на международни сертификати и лидерство в проектирането на енергийно-ефективни и природосъобразни сгради.  Топлоизолираме всяка една външна бетонова повърхност, с цел недопускане на топлинни мостове за сградата и постигане на най – висок клас на енергийна ефективност.  Използваме най - висококачествените топлоизолационни материали, като Isopur BI ALU – топлоизолационни панели от полиизоцианурат (PIR). Благодарение на ниския коефициент на топлопроводимост, ефективността на Isopur се постига с по - малка дебелина в сравнение  с тази на останалите топлоизолационни продукти.

 

Изпълнител: „Геострукт“ ЕООД


X
Геострукт ЕООД - Инвестиционна компания